1000e woning RijswijkBuiten feestelijk gevierd

Maandag 21 januari is de 1000e woning in RijswijkBuiten opgeleverd. Dat gebeurde in Parkrijk, het tweede deelgebied van RijswijkBuiten. Deze mijlpaal vierden we samen met de bewoners.

Wethouders Marloes Borsboom en Armand van de Laar feliciteren Joan, Jasper en Liam met hun nieuwe woning.Wethouder Duurzame stadsontwikkeling Marloes Borsboom-Turabaz en wethouder Wonen Armand van de Laar overhandigden de trotse bewoners van de 1000ste woning een bos bloemen. Daarna nodigden Joan, Jasper en Liam de wethouders uit in hun woning die onderdeel is van het project Wonen à la Carte. Dat betekent dat de woning helemaal is bedacht door de bewoners. En dat zij alles samen met een architect aan tafel hebben ontworpen. Het resultaat is een woning op maat, afgestemd op hun woonwensen. Joan en Jasper wonen nu daarom ook echt in hun droomhuis.

Duurzame ambities

Wethouder Marloes Borsboom is blij met deze mijlpaal: “Met RijswijkBuiten willen we alle ruimte bieden aan de duurzame ambities van de gemeente Rijswijk, met daarbij een grote rol voor de bewoners. Ik ben dan ook heel trots op het project Wonen à la Carte waarbij de bewoners volledig betrokken zijn bij de bouw.”

Unieke woningen

De 22 woningen van Wonen à la Carte zijn gebouwd door Dura Vermeer Bouw Zuid West. Doordat elke woning anders is, van binnen en van buiten, is het een mooie uitdaging voor Dura Vermeer om deze woningen te bouwen. Door de goede samenwerking tussen Dura Vermeer en Wonen à la Carte, is het uiteindelijke resultaat prachtig. En staan er nu 22 unieke woningen, bedacht door en voor de bewoners.

Energieneutraal in 2023

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten circa 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gebouwd. Inmiddels mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen.