Generaal Spoorlaan bijna klaar!

Wethouder Marloes Borsboom heeft dinsdag 18 december 2018 formeel de nieuw ingerichte Generaal Spoorlaan geopend en het participatieproces afgesloten. Zij deed dit door het planten van een rode beuk op het plein voor de Rijswijkse Schouwburg

Wethouder Marloes Borsboom plant van een rode beuk op het plein voor de Rijswijkse Schouwburg (foto Paul Voorham)Groen

Het werk is nog niet helemaal klaar. De aannemer moet hier en daar nog onderdelen afwerken en er is nog een aantal wensen van bewoners in behandeling. Ook de aanplant van groen krijgt nog vorm. De 45 nieuwe bomen (zomereik en wintereik) planten we in januari 2019 op plaatsen waar ze goed kunnen groeien. De onderbegroeiing volgt in het voorjaar; dat is voor de beplanting de beste tijd. In november zijn al bollen (krokussen ) geplant. Met de nieuwe inrichting van de weg is totaal 2.500 m2 extra groen gerealiseerd.

Parkje naast Belvedère

De paden zijn vernieuwd. In het voorjaar volgt de verdere inrichting van het groen.

Nieuwe inrichting in samenspraak tot stand gekomen

Het ontwerp voor de nieuwe inrichting is gemaakt in samenspraak met bewoners. Hiervoor zijn vier bijeenkomsten georganiseerd, naast gesprekken met specifieke partijen, zoals verkeersdeskundigen, boomspecialisten, de Rijswijkse Schouwburg, de Algemene Vereniging voor Natuurbescherming (AVN) en het Platform Groen.

Meer informatie

www.rijswijk.nl/generaalspoorlaan