Nieuwe plannen voor Prinsenpassage Bogaard stadscentrum

De Prinsenpassage – onderdeel van Bogaard stadscentrum – biedt in de toekomst ruimte voor (meer) woningen, een aangepast winkelaanbod, horeca en meer groen. Dit alles blijkt uit het schetsontwerp dat is ingediend door SB Real Estate. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst kunnen de plannen voor de Prinsenpassage verder worden uitgewerkt. 
 
De aanpassing van de huidige Prinsenpassage past naadloos in het Masterplan voor de toekomst van Bogaard stadscentrum. Dit betekent concreet een toevoeging van ongeveer 180 woningen boven een opgewaardeerd winkelcentrum met volop groen. Om deze veranderingen te realiseren is de sloop van de huidige passage niet noodzakelijk, wel zullen de nodige aanpassingen worden gedaan. 
 
Meer woningen en upgrade van het winkelcentrum
Onderdeel van het plan is dat een gedeelte van de bestaande winkels op de verdieping plaatsmaakt voor loftwoningen. Ook is het de bedoeling dat de interne winkelpassage verschuift met een directe aansluiting op de parkeergarage. Het plan voorziet verder in een nieuwe woontoren aan het Bogaardplein en een ‘horeca oranjerie’ op het dak van de passage met uitzicht op het volledig groen dak. Tot slot komt er een derde bouwlaag aan de randgebieden van het centrum en een aanpassing van de entree en de luifel (de 'Walvis’) aan het Bogaardplein. 

Ondertekening intentieovereenkomst Prinsenpassage Armand vd Laar
Ondertekening van de intentieovereenkomst Prinsenpassage door wethouder Armand van de Laar (Stadsontwikkeling), Marcel Kokkeel en Heino Vink (beiden SB Real Estate)