Liesbeth Tigges

Liesbeth Tigges

Daar sta je dan….in vol ornaat.

Zelfs ik moest twee keer goed kijken om mijzelf te herkennen.

En dan ineens ben je een Babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand), met een ambtskleed en een officiële status en de verantwoording om van elk huwelijk een feestje te maken in de stijl en sfeer van het bruidspaar…….en dat ga ik proberen. Humor helpt mij daar zeker bij, maar ook mijn geloof in de liefde...een onontbeerlijke voorwaarde voor een Babs, lijkt mij.

Als er 2 mensen uit liefde een officiële verbintenis met elkaar aangaan dan wil ik die graag sluiten. Dat het sinds 2001 in Nederland ook mogelijk is te trouwen voor personen van gelijk geslacht, vind ik zo'n mijlpaal dat ik daar graag mijn steentje aan wil bijdragen.

Indien noodzakelijk is het ook mogelijk om de ceremonie, inclusief de speech, in het Engels te verzorgen.

Hoe wordt iemand een Babs?

Eigenlijk ben ik er heel toevallig ingerold. Ik werd tot tweemaal toe gevraagd om een huwelijk te "sluiten" in de familie en voor een lieve collega. De enthousiaste reacties brachten mij op het idee om een open sollicitatie te sturen naar de gemeente. Daarna is het balletje gaan rollen en nu is het zo ver.

Wie ben ik?

Naast Babs ben ik ook fulltime werkzaam bij een ministerie. Ik heb een vriend, een zoon en een lieve poes Babsie (hoe toepasselijk; is ook geen toeval). Ik houd van reizen, lezen, film/theater, bridgen, lang tafelen met familie en vrienden én van huwelijken sluiten!

Kortom: 'JA IK WIL', dus...bel of mail