Vragen over jeugd en gezin

Maatregelen Coronavirus

De landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus gelden in ieder geval tot en met 6 april 2020 en hebben ook effect op de dienstverlening van de gemeente Rijswijk. Op onze Corona pagina (https://www.rijswijk.nl/coronavirus/faq) vindt u een overzicht met veel gestelde vragen en het laatste nieuws. Hier vindt u informatie over onder andere openingstijden en waar u verder nog terecht kunt met uw (zorg)vragen. We houden deze lijst actueel en vullen aan waar nodig.

Misschien heeft u vragen over het opgroeien of de opvoeding van uw kinderen. Bijvoorbeeld over ziektes of voeding. Of over problemen thuis. Misschien spijbelt uw kind vaak. Of is er veel ruzie. Het kan ook zijn dat uw kind depressief is. Of dat er verslavingsproblemen zijn.

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) krijgt u uitleg, advies of hulp. Vaak willen mensen in uw omgeving ook helpen. Denk aan familieleden, vrienden en buren.

U kunt uw hulpvraag ook melden bij de gemeente. De gemeente gaat dan met u in gesprek en kijkt wat er mogelijk is. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt die u kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een opvoedcursus. Ook zijn er vaak vrijwilligersorganisaties in de omgeving die u kunnen helpen.

Komt uit het onderzoek naar voren dat u hulp nodig heeft die meer aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden? Dan kunt u misschien een individuele voorziening krijgen. Dit is bijvoorbeeld verslavingszorg, jeugd-GGZ of een andere vorm van jeugdzorg.

De gemeente beslist welke voorziening u krijgt. U mag een persoonlijk plan inleveren, waarin u aangeeft welke hulp u nodig denkt te hebben.