Trouwen in Nederland als u in het buitenland woont

Ook als u niet in Nederland woont, kunt u hier trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. U of uw partner moet dan wel de Nederlandse nationaliteit hebben. Dit geldt ook als u een geregistreerd partnerschap wilt aangaan.

Woont 1 van u in Nederland? Dan meldt u uw trouwplannen in de gemeente waar u wilt trouwen.

Woont u beiden in het buitenland? Dan doet u eerst een schriftelijke melding bij de gemeente Den Haag. Doe de melding op z'n vroegst 1 jaar voor uw trouwdatum. U heeft er de tijd voor tot uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum. Maar let op: als de gemeente documenten moet opvragen uit het buitenland, kan 2 weken te kort zijn.

Krijgt u toestemming, dan kunt u met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan.