Stempas voor verkiezingen voor Europees Parlement

Op 23 mei 2019 kunt u stemmen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement. U mag alleen stemmen met een stempas.

Waar u mag stemmen hangt af van de gemeente waar u staat ingeschreven op 9 april 2019. De stempas krijgt u op dit adres thuisgestuurd. Stemmen kan in 1 van de stembureaus binnen de gemeente.

Bij het stemmen moet u zich kunnen identificeren. Daarvoor zijn verschillende documenten toegestaan voor de Europees Parlementsverkiezingen. Zonder stempas en identiteitsbewijs mag u niet stemmen.

Kunt u niet zelf stemmen? Dan kunt u iemand machtigen.

Het Verenigd Koninkrijk is vanaf 29 maart 2019 geen lid meer van de Europese Unie (brexit). Hierdoor krijgen Britten die in Nederland wonen geen stempas meer voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Woont u in Nederland en heeft u naast de Britse nationaliteit ook de nationaliteit van een ander land binnen de Europese Unie? Dan kunt u wel stemmen. U moet zich bij uw gemeente registreren. De gemeente ontvangt het formulier uiterlijk op 9 april 2019.