Stemmen in andere gemeente voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

Bij de verkiezingen voor de provinciale staten en de waterschappen mag u ook in een andere gemeente stemmen dan waar u staat ingeschreven. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig.

Voor de verkiezingen voor de provinciale staten mag u stemmen in een andere gemeente binnen dezelfde provincie. Voor de waterschapsverkiezingen mag u stemmen in een andere gemeente binnen hetzelfde waterschap.

Let op. Beide verkiezingen vinden op dezelfde dag plaats. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan kiest u een gemeente die binnen dezelfde provincie én binnen hetzelfde waterschap ligt als de gemeente waar u staat ingeschreven. Op Waterschappen.nl ziet u in welk waterschap u woont en welke plaatsen daaronder vallen.