Oplaadpunt voor elektrische auto aanvragen

De gemeente Rijswijk bouwt aan een netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen in de openbare ruimte. Elektrische auto’s zijn schoner, stiller en zuiniger dan auto’s die op gewone brandstof rijden. Ze hebben een elektromotor die door een accu van stroom wordt voorzien. Accu’s kunt u thuis opladen met behulp van een speciale voorziening, of bijvoorbeeld via een oplaadpaal.

De gemeente probeert laadpalen zo te plaatsen dat ze goed gebruikt zullen worden.

Duurzame mobiliteit
Het plaatsen van oplaadpalen past binnen het streven Rijswijk om een duurzame gemeente te zijn. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met de locaties waar elektrisch rijders wonen of werken, maar ook met de toegankelijkheid van het oplaadpunt. Ook op andere manieren stimuleert de gemeente duurzame mobiliteit. Bijvoorbeeld door het verbeteren van het fietsnetwerk. Op deze manier werkt de gemeente mee aan het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Plaatsen laadpalen
De laadpalen worden geplaatst voor bewoners die niet op eigen terrein kunnen parkeren. De openbare oplaadpunten worden nooit gekoppeld aan één gebruiker. Iedereen met een elektrische auto kan deze laadpalen gebruiken.

Op de website oplaadpunten.nl kunt u de locaties van alle openbare oplaadpunten in de Gemeente Rijswijk zien. Daarnaast kunt u de beschikbaarheid van de laadpalen checken.