Bewijs van in leven zijn

Een pensioenfonds of uitkeringsinstantie kan vragen om een bewijs van in leven zijn. Heeft u dit nodig? Haal dan bij de gemeente een bewijs van in leven zijn op. Daarmee bewijst u dat u nu in leven bent. Geef wel aan waarom u het nodig heeft.

Direct regelen

Het Bewijs van in leven zijn is een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP), waarop vermeld staat dat de persoon nog in leven is. U kunt dit uittreksel bijvoorbeeld nodig hebben voor pensioenfondsen of andere uitkerende instanties. Het uittreksel is bestemd voor gebruik in Nederland.

Heeft u het bewijs van in leven zijn nodig voor gebruik in Nederland? Dan krijgt u een uittreksel uit de basisregistratie personen.

Heeft u het bewijs van in leven zijn nodig voor gebruik in het buitenland? Dan heeft u een attestatie de vita nodig. Dit is een internationale uittreksel. Het uittreksel is in meerdere talen. U vraagt het uittreksel persoonlijk aan bij de gemeente. Zie hiervoor meer informatie het kopje Attestatie de Vita.