Ik verhuis naar een andere gemeente. Stopt de automatische incasso dan meteen?

• Wanneer u verhuist naar een andere gemeente wordt de afvalstoffenheffing en rioolheffing gebruikersbelasting automatisch verminderd zodra u zich op uw nieuwe adres bent ingeschreven. (Let op: het duurt een maand voordat uw inschrijving is verwerkt).
  • Het kan zijn dat de automatische incasso nog doorloopt nadat u bent verhuisd. Dit komt doordat u nog niet het hele bedrag voor de tijd dat u in gemeente Rijswijk woonde heeft betaald. Het bedrag dat na uw vertrek wordt afgeschreven is meestal wel lager.

Op mijn aanslag staat twee keer hetzelfde bedrag aan rioolheffing vermeld?
De tarieven voor rioolheffing zijn voor de eigenaar en gebruiker hetzelfde. Als u eigenaar en gebruiker bent staat dus 2 keer hetzelfde bedrag vermeld. Bij de omschrijving op het aanslagbiljet ziet u 1 keer eigenaar en 1 keer gebruik staan.