Nieuws AZC Rijswijk

Laatste nieuws en persberichten rond de komst van een asielzoekerscentrum in Rijswijk.

Gasmetingen AZC

Vanavond vonden er in het asielzoekerscentrum (azc) gasmetingen plaats. Eerder deze week werd er een gaslekkage geconstateerd die direct verholpen is.

AZC binnenkort gereed voor eerste bewoners

Binnenkort verwacht het COA de eerste bewoners van het AZC. Op dit moment is nog niet bekend wanneer dit precies zal zijn. Er vinden nog werkzaamheden op de locatie plaats.

Bouw AZC bijna gereed

De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang. Alle woonunits en het schoolgebouw zijn inmiddels geplaatst en de verwachting is dat de bouwer de woonunits en het schoolgebouw eind augustus oplevert aan het COA gemeente.

Update AZC

De bouwwerkzaamheden aan de Lange Kleiweg zijn in volle gang. Het COA is bezig met de aanleg van de ondergrondse infrastructuur en de heiwerkwerkzaamheden voor de semi permanente woningen en school zijn bijna afgerond. De verwachting is dat het AZC september de deuren opent.

Start voorbereidingen bouw AZC

Deze weken starten voorbereidende werkzaamheden aan de Lange Kleiweg. De komende weken bestaan deze voorbereidingen uit het aanvoeren van materiaal voor het bewerken van de grond, het uitzetten en graafwerkzaamheden.

Overeenkomsten realisatie AZC vastgesteld

In de afgelopen periode is gewerkt aan het opstellen van de overeenkomsten die nodig zijn voor de realisatie van de tijdelijke vestiging van het asielzoekerscentrum aan de Lange Kleiweg.

Vrijwilligersbijeenkomst AZC verplaatst

Op 6 oktober 2015 besloot de gemeente Rijswijk om voor een periode van 3 tot 5 jaar asielzoekers op te vangen in een, nog te plaatsen, Asielzoekerscentrum (AZC) aan de Lange Kleiweg.