Succesvol fietsverkeersexamen 2021 in Rijswijk

Voor 524 Rijswijkse basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 stond deze week in het teken van het afleggen van het fietsverkeersexamen. Zo doen zij meer ervaring op in het verkeer. Het fietsverkeersexamen in Rijswijk wordt jaarlijks door de gemeente Rijswijk georganiseerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en Haaglanden Beweegt.

 

Van start met een goedgekeurde fiets

Op donderdag 8 april 2021 legden 214 leerlingen van de basisscholen ’t Prisma, OBS Nicolaas Beets, Mariaschool, J.H. Snijdersschool en G. Bomansschool het fietsverkeersexamen af vanaf de Rijswijkse Schouwburg aan de Generaal Spoorlaan. Alle leerlingen gingen van start met een goedgekeurde fiets. Zij legden op de fiets een parcours af door Rijswijk. Langs de route bekeken vrijwilligers of de leerlingen zich aan de verkeersregels hielden. Wethouder Johanna Besteman (onderwijs): ‘Veel leerlingen gaan straks op de fiets naar hun middelbare school. Dan is inzicht in verkeerssituaties en veilig kunnen fietsen enorm belangrijk’.

Wethouder Besteman gaf op vrijdag 9 april 2021 het startsein voor de tweede dag van het fietsverkeersexamen in Rijswijk. Ze sprak de kinderen bemoedigend toe: ‘Ik wens jullie heel veel succes en nog vele veilige (fiets)kilometers toe’. Op vrijdag deden 310 leerlingen van de basisscholen De Petrusschool, CBS Melodie, De Akker, Steenvoorde school, KC Buitenrijck, De Piramide en Het Kristal mee aan het fietsverkeersexamen. In verband met werkzaamheden op het Bogaardplein startte de route dit jaar bij de Marimbahal.

Dit jaar meer deelnemers

Vanwege het coronavirus hebben vorig jaar niet alle Rijswijkse scholen meegedaan aan het fietsverkeersexamen. Daarom doen dit jaar niet alleen basisschoolleerlingen uit groep 7 maar ook uit groep 8 mee. Ook tijdens deze editie zijn er aanvullende RIVM- maatregelen getroffen om het examen in lijn met de coronarichtlijnen veilig te laten verlopen.