Rijswijkse kinderrechtenambassadeurs komen meer te weten over de herinrichting van de Prinses Beatrixlaan

Afgelopen dinsdag kwamen de Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs bij elkaar om meer te weten te komen de herinrichting van de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk. De Kinderrechtenambassadeurs zetten zich tot december 2022 in om de ideeën en wensen van kinderen zichtbaar te maken en waar mogelijk te laten realiseren. De workshop werd gegeven door de gemeente Rijswijk in Studio Welzijn in de Muziekbuurt. De omgevingsmanager van de herinrichting van de Beatrixlaan gaf daar uitleg over onder andere de volgende vragen: Wat gaan we doen met de Prinses Beatrixlaan? Hoe werkt een project? Hoe laat je bewoners meedenken? En wie neemt er besluiten?

 

In oktober 2021 konden omwonenden en gebruikers van de Prinses Beatrixlaan hun mening geven over het concept schetsontwerp voor de herinrichting van de Prinses Beatrixlaan. De ingezonden meningen worden meegenomen in het uitwerken van het (voorlopige) ontwerp voor de herinrichting van de Prinses Beatrixlaan. Maar wat vinden de ambassadeurs zelf van de Prinses Beatrixlaan? Wat willen ze graag veranderen? En wat hebben ze hierover gehoord van hun achterban? Tijdens de workshop zijn er veel suggesties gedaan door de ambassadeurs. Zoals een pride/regenboog zebrapad, groene berm met planten tussen het fietspad en de autoweg, tunnel of brug voor dieren, skatebaan, het Beatrixbos, (natuur)speeltuin, betere verlichting (maar wel op zonnepanelen) en bredere fietspaden. Ook deze tips worden meegenomen in het uitwerken van het (voorlopige) ontwerp.

Begin 2022 volgt een samenvatting van de meningen van omwonenden, gebruikers en de kinderrechtenambassadeurs over de herinrichting van de Prinses Beatrixlaan.

Meer weten?

Op www.rijswijk.nl/beatrixlaan en www.rijswijk.nl/jeugdambassadeurs lees je meer informatie over de herinrichting van de Prinses Beatrixlaan en de Rijswijkse Kinderrechtenambassadeurs. Heb je een vraag of een tip voor de Rijswijkse kinderrechtenambassadeurs? Stuur dan een e-mail naar kinderrechtencoach@rijswijk.nl.