Markt in Oud Rijswijk weer volledig open

Vanaf aanstaande zaterdag 23 mei 2020 is de zaterdagmarkt in Oud Rijswijk weer volledig open. Dat betekent dat ook de verkoop van non-food weer is toegestaan.

marktOm de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan was sinds 11 april 2020 alleen nog de verkoop van levensmiddelen toegestaan op de zaterdagmarkt.  Door de markt anders in te richten is er nu voldoende ruimte gevonden voor alle standplaatshouders

We zijn erg blij dat samen met de marktkraamhouders een oplossing is gevonden om de markt weer in oude staat te herstellen. De markt wordt anders ingericht en er worden aanvullende maatregelen getroffen. Marktkraamhouders creëren één in- en uitgang voor de kraam, en er wordt voor de kraam een 1,5 meter markering aangebracht zodat het gemakkelijker wordt om afstand te houden. Waar het houden van 1,5 meter afstand niet mogelijk is, wordt een kunststof afscheiding geplaatst. Bovendien wordt er rond de kerk eenrichtingsverkeer ingesteld. De bankjes bij de waterput en bankjes en afvalbakken op het Tollensplein worden tijdelijk verwijderd om de markkramen meer ruimte te geven. De bankjes in de Herenstraat waren in april al tijdelijk verwijderd en opgeslagen op de gemeentewerf.

Vermijd drukte

Als het te druk wordt op de markt of wanneer bezoekers zich niet aan de Coronamaatregelen houden, is de gemeente genoodzaakt om maatregelen te nemen en kan de markt worden stilgelegd. Wij willen de markt graag open houden, u ook? Voorkom onnodige drukte, maak rechtsomkeert als het ergens te druk is en houd (ook voor de marktkraam) 1,5 meter afstand!
Houd afstand en vermijd drukte