Samen houden we Rijswijk schoon!

‘Samen houden we Rijswijk schoon!’ is het motto van de publiekscampagne waarmee de gemeente de komende twee jaar aandacht vraagt voor een schone stad. Het doel is om inwoners en ondernemer meer en beter te betrekken bij het schoonhouden van de stad. Ook laat de campagne zien wat er allemaal al gebeurt op dat gebied.

Feestelijke start afvalrace voor basisscholen

Vier basisscholen strijden dit schooljaar in de Afvalrace om de Helden-van-Rijswijk-wisselbeker. Ze hebben een gebied bij hun school geadopteerd dat door leerlingen van de hoogte groepen wordt schoongehouden. Wethouder Armand van de Laar zorgt op woensdag 4 november voor een coronabestendige aftrap.

De afvalrace voor basisscholen is al jaren een begrip in Rijswijk. Dit jaar doen de Petrusschool, De Voorde, de Wethouder Brederodeschool en de Rehobothschool mee. Iedereen kan een steentje bijdragen aan een schone leefomgeving, ook kinderen.  Een belangrijk onderdeel van de afvalrace is daarom het adopteren van een gebied rondom of bij de school. De leerlingen zorgen ervoor dat dit gebied schoon wordt en blijft. Voor het opruimen van zwerfafval krijgen ze van de gemeente materialen, zoals prikkers en een hesje.

Organisatoren van de race zijn de gemeente Rijswijk, Haaglanden Beweegt, Sport Heroes en de Kinderrechtencoach. De race is een onderdeel van de campagne Rijswijk Schoon, waarmee de gemeente de strijd aanbindt tegen zwerfafval en andere vormen van vervuiling van de leefomgeving. Leden van de Zwerfafvalbrigade houden bij hoe de gebieden worden schoongehouden. Aan het eind van het schooljaar is tijdens een feestelijk evenement de prijsuitreiking aan de schoonste school.

Helden van Rijswijk

De Helden van Rijswijk zijn het gezicht van deze campagne. Dat zijn de inwoners/ondernemers en de schoonmakers en handhavers van de gemeente. Met z’n allen zorgen ze ervoor dat de stad opgeruimd en schoon is. Kijk en luister hieronder naar twee medewerkers over hun werk.