Zet je licht aan in het donker: succesvolle fietslichtactie in RijswijkBuiten

Dinsdag 25 januari vond er vroeg in de ochtend een fietslichtactie plaats aan het Terras van Sion in RijswijkBuiten. Politie, handhaving en wethouder Jeffrey Keus van de gemeente Rijswijk waren aanwezig om fietslampjes en reflecterende stickers uitte delen aan fietsers. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor goede fietsverlichting.

 

Tijdens de actie werd de verlichting van voorbijgaande fietsers gecontroleerd. Fietsers zonder verlichting kregen fietslampjes uitgereikt zodat ze weer veilig op weg konden. Was de verlichting wel in orde, dan ontvingen fietsers een reflecterende sticker zodat de fietser nog beter opvalt in het donker.

Zet je licht aan in het donker

Goedwerkende fietsverlichting is van groot belang in het donker en bij slecht weer zoals regen en mist. Niet alleen om zelf meer te kunnen zien, maar ook om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Daarom doet gemeente Rijswijk mee aan de campagne ‘Fietsverlichting AAN’. De campagne maakt onderdeel uit van de aanpak ‘Maak een punt van nul’ waar gemeente Rijswijk ambassadeur van is. ‘Maak een punt van nul’ richt zich op verbetering van de verkeersveiligheid.’

Veiliger in aan het verkeer

Jeffrey Keus (wethouder mobiliteit en wijkwethouder RijswijkBuiten): “Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom attenderen we hen er met deze actie op hoe ze veiliger aan het verkeer kunnen deelnemen. Zorg dat je als fietser goed zichtbaar bent in het verkeer. Doe je licht aan! Je valt beter op en ook zie je de weg voor je een stuk beter. Dat is belangrijk, want met goede verlichting neemt het risico dat je wordt aangereden in het donker met maar liefst 20% af.”

Foto Erwin Dijkgraaf