Wethouder Larissa Bentvelzen bezoekt Weggeefwinkel Rijswijk

De weggeefwinkel Rijswijk is voor inwoners van Rijswijk die onder of op het bijstandsniveau leven, te helpen hun situatie te verbeteren. Het fungeert als een soort bemiddelaar tussen donateurs van kleding en goederen en de afnemers daarvan. Vier jaar geleden is de winkel opgericht door een aantal wijkbewoners van Steenvoorde Noord en wordt gerund door een groep van 30 vrijwilligers.

Larissa Bentvelzen , Ellen Stange , Bernadette en Ank Munts in de WeggeefwinkelLarissa Bentvelzen werd hartelijk onthaald en vrijwilligers vertelde honderduit over hun weggeefwinkel. “Door Corona hebben we onze openingstijden moeten aanpassen’, vertelt  Bernadette Munts, een van de leden van het kernteam. ‘Voor corona kwamen er ca 30 mensen per dag, nu kan er alleen op afspraak worden gewinkeld. Maar we hopen straks weer meer open te kunnen.’ Met een kernteam van 10 vrijwilligers vormen ze een goed team, ze kennen elkaar inmiddels door en door. Het team wordt ondersteunt door een aantal andere vrijwilligers die regelmatig bijspringen.

Ruime keuze

De winkel ziet er ruim en mooi uit en er is ruime keuze in klein huishoudelijke spullen, kleding en andere praktische benodigdheden. Er wordt nauw samengewerkt met andere vrijwilligersorganisaties in Rijswijk. Er is geregeld aanvoer van spullen maar de winkel is altijd op zoek naar goede (heren)kleding, speelgoed en (klein) huisraad. De weggeefwinkel is gevestigd aan de Esdoornstraat 3A en heeft ook een website https://www.weggeefwinkelrijswijk.nl