Statement Michel Bezuijen 29 mei 2020

Vanwege de Coronacrisis geeft burgemeester Michel Bezuijen wekelijks een statement over de situatie in Rijswijk. Hieronder het statement van vrijdag 29 mei 2020.

In Rijswijk zijn op dit moment twintig inwoners overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Ik wil bij deze alle nabestaanden heel veel sterkte toewensen in deze zware tijd.

We zien gelukkig dat het in de zorg steeds beter gaat. De reguliere zorg is weer op gang gekomen. Tegelijkertijd zien we dat de druk op de zorg groot blijft. We moeten daarom  waakzaam blijven. Het betekent dat we ons allemaal aan de regels moeten blijven houden: dus blijf thuis als je klachten hebt, hou je aan de hygiënemaatregelen, hou anderhalve meter afstand en vermijd drukte als je naar buiten gaat.

Afgelopen zaterdag is de markt in oud Rijswijk weer volledig opengaan. Ik heb er zelf een kijkje genomen en gezien dat de sfeer goed was. Iedereen was zichtbaar blij dat alle boodschappen weer op de markt gedaan kon worden. Uiteraard waren ook de ondernemers blij. Dat geldt tevens voor winkelcentrum In de Bogaard. Ook daar is alles goed verlopen. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op afgelopen weekend.

Nu staat het Pinksterweekend voor de deur. Op tweede Pinksterdag gaan de terrassen weer open. Dat betekent meer ruimte en meer vrijheid. Als gemeente bieden we onze horecaondernemers de mogelijkheid om hun terrassen tijdelijk uit te breiden. Het is goed om te zien dat daar veel gebruik van wordt gemaakt.

Tegelijkertijd geldt ook hier de waarschuwing dat als je ziet dat het ergens te druk is, rechtsomkeer te maken. Wees verstandig en kies dan bijvoorbeeld om in je tuin of op je balkon te genieten om van het mooie weer. Want zoals ik aan het begin al zei: we moeten waakzaam blijven en ons aan de regels houden. Dan kunnen we voorkomen dat het virus weer meer om zich heen gaat grijpen.

Maar voor nu wens ik iedereen hele fijne Pinksterdagen. Geniet ervan!