Statement burgemeester Michel Bezuijen

Vanwege de Coronacrisis geeft burgemeester Michel Bezuijen wekelijks een statement over de situatie in Rijswijk. Hieronder het statement van vrijdag 15 mei 2020

In Rijswijk zijn op dit moment 17 inwoners overleden aan de gevolgen van het Coronavirus. Ik wil mijn medeleven uitspreken naar de nabestaanden: ik wens u heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Ik zie dat onze maatschappij weer langzaam op gang begint te komen. Buitensporten mag weer, de basisscholen zijn weer open en we kunnen weer – op afspraak – naar de kapper. Daar heeft iedereen ontzettend naar uitgekeken.

We kijken ook uit naar 1 juni, de datum waarop de volgende versoepelingen gepland staan, waaronder de opening van de terrassen in de horeca. Het kabinet maakt echter nadrukkelijk een voorbehoud voor deze datum. Dit voorbehoud kan ik niet genoeg benadrukken: extra versoepelingen lukt alleen als het aantal Coronabesmettingen niet weer oplaait.

Of dat gebeurt hebben we met z’n allen in de hand. Zorgpunt is dat dat vooral in de drukke Randstad maar moeilijk lukt. We leven met veel mensen dicht op elkaar, waardoor het gevaar voor de volksgezondheid onverminderd groot is. Daar zijn we ons niet goed van bewust lijkt het. Ook in Rijswijk zien we dat het op sommige plekken steeds drukker wordt. Daar maak ik me zorgen om. Mijn oproep is dan ook nadrukkelijk: probeer thuis te blijven als dat kan en vermijd drukke plekken! Zodat het aantal besmettingen niet verder oploopt en de versoepelingen daadwerkelijk per 1 juni kunnen ingaan.

Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het Wilhelminapark. De parkeerplaats bij het park gaat vanaf morgen weer open, maar met minder capaciteit dan voorheen. Beheerders reguleren de toegang en passen de inrichting aan. Het blijft vooral de bedoeling om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het park te komen en te zorgen dat het niet te druk wordt.

Tot slot zien we dat er veel vragen leven over de zaterdagmarkt in Oud Rijswijk. Sinds de crisis gelden daar strenge maatregelen, waaronder een tijdelijk verbod op non food-kramen. Ons doel is om vanaf volgende week zaterdag alle kramen weer toe te kunnen staan op de markt. We zijn druk bezig om samen met de marktkraamhouders hiervoor een oplossing te vinden. Hou voor de meest actuele informatie onze website www.rijswijk.nl in de gaten.