Rijswijk Doet: voor alle vrijwilligers

Vanaf vandaag (1 juli) gaat het Vrijwilligerscentrum verder onder de naam Rijswijk Doet. Rijswijk Doet wil met een nieuwe actieve naam laten zien dat ze er zijn voor alle organisaties en vrijwilligers. In klein gezelschap is stil gestaan bij deze verandering en onthulde wethouder Johanna Besteman de nieuwe naam en het logo.

Wethouder Johanna Besteman heeft de nieuwe naam en het logo onthuld van het vrijwilligerscentrum RijswijkDe afgelopen tijd werd het weer heel duidelijk hoe zeer vrijwilligers nodig zijn. Zij zijn het cement van de samenleving en zorgen ervoor dat inwoners zich thuis kunnen voelen in Rijswijk. “Investeren in mensen is waar het om draait. En daar heeft Rijswijk Doet een centrale rol in. De afgelopen periode was zwaar voor iedereen. Maar ook met 1,5 meter afstand kun je veel doen. Dankzij meer dan 200 vrijwilligers in Rijswijk konden vele activiteiten doorgang vinden. Ik spreek mijn oprechte waardering uit aan alle vrijwilligers die onze stad rijk is.”

Flexibel vrijwilligerswerk 

Het doen van vrijwilligerswerk verandert continu. Waar het werk voornamelijk bestond uit het doen van vrijwilligerswerk op een vast moment in de week, is de vraag naar ‘flexibel’ vrijwilligerswerk doen flink gestegen. Rijswijk Doet Wij speelt hier op in met de nieuwe vacaturebank Korte Klussen. Speciaal voor mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen, maar niet altijd op een vast moment het werk kunnen doen. Of juist eenmalig mee willen werken, zoals bij het Strandwalfestival. De korte klussen zijn bij uitstek geschikt om te ontdekken of vrijwilligerswerk iets voor jou is.