Rijswijk beleeft relatief rustige jaarwisseling

Rijswijk kijkt net als vorig jaar terug op een relatief rustige jaarwisseling. Er waren kleine incidenten maar beheersbaar. Wel deed zich op de grens met het Haagse Laakkwartier een groter incident voor waarbij een caravan in brand werd gestoken, zich een explosie voordeed en kleding van omstanders vlamvatte. Verder waren er diverse kleine brandjes, maar geen noemenswaardige incidenten. Er is door de politie in Rijswijk één aanhouding verricht.

Waarnemend burgemeester Bas Verkerk ging de straat op
Er vonden diverse positieve voorbeelden plaats van initiatieven die aan de coronamaatregelen voldeden, zoals het balkonfeest aan de Sir Winston Churchilllaan, dat deed denken aan het Italiaanse ‘balkonzingen’ uit het begin van de coronacrisis. 

Waarnemend burgemeester Bas Verkerk blikt met een tevreden gevoel terug op de jaarwisseling. Hij ging vannacht mee op pad met de gemeentelijke handhavingsdienst. “Mijn beeld is dat er substantieel minder vuurwerk is afgestoken dan in voorgaande jaren. Je ziet dat ook terug in de rommel op straat. Het vuurwerkverbod had als belangrijkste doel om de druk op de zorg te minimaliseren. Dat is goed gelukt. Er zijn amper mensen op de eerste hulp beland. Ik denk dat de aanpak over het geheel genomen goed heeft gewerkt.”  

Cijfers Veiligheidsregio

De eerste cijfers vanuit de Veiligheidsregio Haaglanden bevestigen het rustige beeld. De politie moest bij de vorige jaarwisseling 26 keer optreden in Rijswijk, waarvan 19 keer vuurwerk gerelateerd. Vannacht ging het om 16 inzetten, waarvan 12 vuurwerk gerelateerd. De brandweer moest vorig jaar 65 keer in actie komen, waarvan 53 keer voor een buitenbrand (met name rond afval en verkeerd gebruikte oliedrums en vuurkorven). Deze jaarwisseling daalde dat cijfer naar respectievelijk 47 en 33.