Kerstboodschap college van B&W 2021

Met de feestdagen voor de deur is er ook een moment van reflectie. Mijmerend terugkijken op de mooie momenten. Bezinning zoeken voor de lastige periode die we achter ons hebben liggen. Maar ook een tijd van vooruit kijken, plannen maken voor het nieuwe jaar.

College van B&W

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan, het huis van de stad vordert gestaag. Er zijn veel herontwikkelingstrajecten bezig in onze stad en tegelijkertijd bouwen aan onze toekomst. Rijswijk is een van de snelst groeiende steden van Nederland en dat vraagt om grote investeringen, ondernemerslef en vooruitziende visie op onder andere onze voorzieningen, netwerken en infrastructuur.

Rijswijk is een stad van verbinding. Gelegen op een zeer centrale plek in de randstad en geliefd bij veel gezinnen die graag hun kinderen hier laten opgroeien. Rijswijk kent ook een rijk verenigingsleven. De kracht van ons sociale netwerk was goed zichtbaar in het afgelopen jaar waar veel mensen door de maatregelen gedwongen werden (alleen) thuis te blijven. Vele initiatieven van onze eigen bewoners hebben het leed kunnen verzachten. Dat is iets wat Rijswijk kenmerkt en waar ik als waarnemend burgemeester trots op ben! Ik zag ook de kracht van onze ondernemers in de retail, horeca en cultuur, waarvan vele de deuren onverwachts moesten sluiten voor langere periode. Hoe zij andere manieren bedachten om hun diensten te verlenen en het bedrijf draaiend te houden. Voor onze opgroeiende kinderen was het echt puzzelen naar mogelijkheden om hen toch van een onbezorgde jeugd te kunnen laten genieten. Voor de komende kerstvakantie zijn er gelukkig heel veel (coronaproof) activiteiten georganiseerd voor zowel de allerkleinsten als grotere kinderen. Alle informatie hierover vindt u hier: Activiteiten tijdens de kerstvakantie 2021 in Rijswijk

Het nieuwe jaar ligt nog als een onbeschreven blad voor ons. Wat gaat u invullen? Wat zijn uw wensen en dromen? Net als elke plant voeding nodig heeft, zijn ook uw wensen en dromen belangrijk om aandacht te geven en te verzorgen. Mijn wens voor 2022 is de verbinding in Rijswijk nog verder te versterken. Op alle vlakken. Om samen naar oplossingen te zoeken als er een weg door omstandigheden even niet toegankelijk is. Om barrières als kans te zien. En om deze kansen duurzaam in te zetten voor ons Rijswijk.

Namens het college wens ik u fijne feestdagen!

Bas Verkerk, wnd burgemeester Rijswijk