IkPas 2022: Een maand zonder alcohol

Vanaf 1 januari 2022 gaat IkPas Rijswijk weer van start. Wethouder Gezondheid Larissa Bentvelzen gaat de uitdaging aan om samen met de IkPas ambassadeurs een maand geen alcohol te drinken. Doel van de campagne is om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik.

Wethouder Larissa Bentvelzen trapt de IkPas campagne af (Foto Remie Kranendonk)Wethouder Larissa Bentvelzen doet dit jaar voor het eerst mee en is enthousiast over de actie: “IkPas is al jaren een succesvolle actie in Rijswijk. Ik sta hier volledig achter en neem graag het stokje over. Samen met de Rijswijkse IkPas ambassadeurs gaan we er wat mij betreft een mooie campagne van maken. Ik hoop dat veel mensen mee zullen doen!”

Waarom IkPas?

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie van de GGD Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Afname van overmatig alcoholgebruik is een van de doelen van het Rijswijkse lokale gezondheidsbeleid. Om die reden sluit de gemeente Rijswijk zich aan bij  IkPas. De campagne maakt je bewust van je alcoholgebruik. Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. IkPas maakt zich er hard voor om je bewuster te maken van de keuze om wel of niet te drinken. Door mee te doen aan IkPas doorbreek je vastgeroeste patronen en is alcohol niet meer vanzelfsprekend. Meer informatie is te vinden op www.ikpas.nl. De deelnemers aan IkPas drinken 30 of 40 dagen geen alcohol.

Ook mee doen?

Informatie over hoe je je in kunt schrijven voor IkPas is te vinden op www.ikpas.nl. en www.facebook.nl/ikpasrijswijk.

Volg IkPas ook op de social media kanalen van gemeente Rijswijk. Daar kun je ook de Rijswijkse ambassadeurs volgen en zien hoe zij de actie ervaren.