Geef autokrakers geen kans!

Het afgelopen jaar is het aantal autokraken in Rijswijk toegenomen. De gemeente en politie van Rijswijk hebben de handen in een geslagen om deze vorm van autocriminaliteit aan te pakken

Politie
Het afgelopen jaar is het aantal autokraken in Rijswijk toegenomen. Bij een autokraak wordt niet de auto zelf gestolen, maar worden onderdelen gestolen en wordt de auto opengebroken om waardevolle spullen te ontvreemden. Gewilde spullen zijn onder meer navigatie (ingebouwd), diverse kleine goederen (laptop, zonnebril), gereedschap (hand- en elektrisch gereedschap), katalysatoren, kentekenplaten, spiegels, sturen en koplampen. De gemeente en politie van Rijswijk hebben de handen in een geslagen om deze vorm van autocriminaliteit aan te pakken.

Er wordt extra gesurveilleerd op zogeheten hotspots, plekken waar de meeste inbraken plaatsvinden. Ook worden tekstkarren ingezet om automobilisten te waarschuwen voor auto-krakers. De maatregelen worden ondersteund met voorlichting via diverse communicatiekanalen, met name met diverse flyeracties op de hotspots.