Buurtpreventiedag 2019 geslaagd

Op zaterdag 16 november 2019 is de allereerste Buurtpreventiedag gehouden. De buurtpreventie teams van De Strijp, Steenvoorde-Noord, Steenvoorde-Zuid, Rijswijk-Midden en Oud-Rijswijk hebben hieraan deelgenomen. Samen met de samenwerkingspartners zoals handhaving, politie, brandweer en gemeente kwamen ze bij elkaar om elkaar beter te leren kennen, kennis te delen en informatie te verkrijgen.

Buurtpreventiedag 2019Burgemeester Michel Bezuijen sprak in zijn welkomstwoord zijn waardering en dankbaarheid uit voor deze vrijwilligers. Zij leveren, door buiten rondes te lopen of te fietsen in weer en wind, een grote bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid van hun woonomgeving.

Kennis en ervaring delen

Na een interactieve Buurtpreventie Quiz gaf de politie een presentatie over Ondermijning. Uitgelegd werd hoe ondermijning zich manifesteert en wat buurtpreventen hiertegen kunnen doen wanneer zij hierover signalen ontvangen. Hierna werden certificaten uitgereikt  aan enkele buurtpreventen die de AED-opleiding hadden gevolgd. Een AED (automatische externe defibrillator) redt levens in geval van een hartstilstand.
Vervolgens gaf de brandweer een presentatie over brandveiligheid, waarbij de buurtpreventen bepaalde situaties moesten rangschikken op gevaar. Ook werden praktijkvoorbeelden van mogelijke gevaarlijke situaties bij de jaarwisseling gedeeld en wat buurtpreventen hierbij kunnen doen. Ook tijdens de speeddatesessies en de afsluitende (netwerk) borrel  konden de buurtpreventen elkaar beter leren kennen.

De deelnemers waren enthousiast en vonden het een geslaagde dag. De buurtpreventen én samenwerkingspartners willen daarom deze bijeenkomst jaarlijks terug laten keren.

Benieuwd geworden naar Buurtpreventie?

Kijk op https://www.rijswijk.nl/buurtpreventie voor meer informatie. Overtuigd of wil je een keer mee ‘op proef’ met een van de teams? Vul dan het aanmeldformulier in.