Bouw sportcomplex van start

De bouw van het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan / Sir Winston Churchilllaan gaat beginnen. Deze week starten de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden.

Wethouder sport Björn Lugthart en Mark Westra, directeur Olco Holland Bouw, onthulden het bouwbord op de bouwlocatie. (Foto: Erwin Dijkgraaf)Het ontwerp en de bouw van het nieuwe sportcomplex worden gerealiseerd door Olco Holland Bouw. Zij ontwierpen in opdracht van de gemeente een duurzaam, multifunctioneel  en toekomst bestendig complex, waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten en sport en bewegen kunnen beleven op een positieve manier. Het nieuwe complex zal bestaan uit twee sporthallen, een multifunctionele sportruimte en een budo ruimte. Ook komt er een horeca voorziening.  Onder het gebouw komt een parkeergarage. Medio 2021 is het sportcomplex gereed.

Naam

Met de komst van het sportcomplex heeft Rijswijk straks weer een plek waar iedereen optimaal zijn of haar sport kan beoefenen. Een bruisende ontmoetingsplek,  met een uitstraling die uniek is voor Rijswijk. Hier hoort natuurlijk een passende naam bij. Onlangs heeft de gemeente een oproep gedaan aan alle Rijswijkers  om een naam te bedenken. Inmiddels zijn er veel ideeën binnen gekomen. Een jury zal alle inzendingen beoordelen en een selectie maken. Binnenkort zal de jury de geselecteerde namen bekend maken en kan er gestemd worden op de favoriete naam.