De winnaar is: De Altis

De naam van het nieuwe sportcomplex aan de Burgemeester Elsenlaan is bekend. Afgelopen weken kon worden gestemd op de favoriete naam. De winnaar is De Altis.

Wethouder Björn Lugthart feliciteert Willem van Dijk met zijn winnende naam De Altis. (Foto Erwin Dijkgraaf)  Begin dit jaar deed de gemeente de oproep om een naam te bedenken voor het nieuwe sportcomplex. Hier kwamen veel reacties op binnen. Een jury heeft uit alle inzendingen een selectie gemaakt van vijf namen, te weten  De Els, De Altis, De Diamant, Huis van de Sport en Samen Sporten. Op deze namen kon gestemd worden. Er zijn in totaal 694 stemmen uitgebracht, waarvan De Altis met 237 de meeste stemmen kreeg.

Willem van Dijk

Inzender van de naam is Willem van Dijk. Hij kwam op het idee door de architect van het sportcomplex, die hierdoor geïnspireerd was bij het ontwerpen van het gebouw. De Altis verwijst naar de oorsprong van de sport, naar de plek van de Griekse goden  waar de prijzen werden gemaakt voor de beste sporters uit het oude Olympus. De naam viel niet alleen Van Dijk op, want uiteindelijk bleek De Altis de favoriet met de meeste stemmen.

Sportcomplex leeft

Wethouder Sport Björn Lugthart: “Op onze vraag om mee te denken over de naam kregen we enorm veel reacties. Heel mooi om te zien hoe het leeft en hoe veel mensen uitkijken naar het moment waarop het sportcomplex gereed is.  Volgend jaar is het zo ver. Dan staat De Altis op de gevel. Dan staat er een prachtig multifunctioneel sportcentrum, waar op hoogwaardig niveau kan worden gesport en waar Rijswijkers elkaar kunnen ontmoeten. Bijzonder is ook dat de sportverenigingen hebben mee gedacht over de inrichting, waardoor zij straks over alle faciliteiten  beschikken om hun sport met plezier optimaal te kunnen beoefenen. Daar kunnen we trots op zijn!”

Multifunctioneel

Het nieuwe sportcomplex zal bestaan uit twee sporthallen, een multifunctionele sportruimte en een budo ruimte. Ook komt er een horeca voorziening. Onder het gebouw komt een parkeergarage. Overdag zal het sportcomplex met name gebruikt gaan worden door het bewegingsonderwijs van zowel voortgezet als het basisonderwijs. In de avonden en het weekend zullen de sportverenigingen BC Randstad (badminton), Lokomotief (basketbal) en Inter Rijswijk (volleybal) er gebruik van maken. Evenals  onder anderen de verenigingen Harten6, Haag88, Aikido Shin Ki Tai en Innae Dojang. Medio 2021 is het sportcomplex gereed.