Nieuws

Happy Fit diploma’s voor kinderen Mariaschool

Happy Fit diploma's
De kinderen van de Mariaschool kregen donderdag 17 oktober hun diploma voor hun deelname aan Happy Fit Rijswijk. Wethouder Sport en gezondheid Björn Lugthart reikte de diploma’s uit.

Verkeersveilige schoolzone voor Prins Mauritsschool

Wethouder Björn Lugthart opent de schoolzone bij de Prins Mauritsschool (Foto: Frank Jansen)
De Prins Mauritsschool heeft sinds vandaag een schoolzone. Wethouder Mobiliteit Björn Lugthart verrichtte vanmorgen samen met de kinderen de feestelijke opening van de verkeersveilige zone.

Begroting 2020: de basis op orde

Gemeente Rijswijk - Begroting 2020
Het college van burgemeester en wethouders brengt de financiën op orde om de komende jaren verder te bouwen aan Rijswijk.

Buurtpreventieteams volgen EHBO-opleiding

Buurtpreventieteam
Op 2 oktober 2019 heeft een eerste groep vrijwilligers uit de diverse buurtpreventieteams in Rijswijk, een EHBO-opleiding gevolgd. Ook leerden ze hoe ze een AED moeten gebruiken.

Happy Fit diploma’s voor Up Kinderopvang

happyfitkanjers
De kinderen van Up Kinderopvang Jaagpad kregen donderdag hun diploma voor hun deelname aan Happy Fit Rijswijk. Wethouder sport en gezondheid Björn Lugthart reikte de diploma’s uit.

Stoptober: doet u mee?!

Stoptober.
Stoppen met roken blijkt lastig. Op 1 oktober start de jaarlijkse actie Stoptober waarbij veel mensen samen 28 dagen niet roken.

Zwemwaarschuwing De Put

Blauwalg
De Omgevingsdienst Midden Holland heeft voor Natuurbad De Put het negatief zwemadvies ingetrokken. Er geldt nog wel een zwemwaarschuwing in verband met blauwalg.

Hulp bij stoppen met roken

De mensen van Huisartsenpraktijk de Hof en Together In Motion Fysiotherapie bieden hulp bij stoppen met roken. Vlnr. Claudia Looren de Jong, Marijn de Bruin, Geller Agterberg, Ryanne van Beurden en Björn Lugthart (Foto Erwin Dijkgraaf)
Vanaf oktober gaat Stoptober weer van start: de landelijke campagne om stoppen met roken te promoten. Ook Rijswijk doet weer mee.

Hoe wordt Rijswijk fitter, gezonder en vitaler?

In de afgeladen kantine van sportpark Vredenburch zijn plannen gesmeed voor een fitter, gezonder en vitaler Rijswijk (Fotografie: Peter van Oosterhout)
Op 9 september dachten sportverenigingen en organisaties op het gebied van gezondheid na over hoe zij Rijswijkers kunnen motiveren om in beweging te komen en te wennen aan een gezondere leefstijl.

Komend weekend Strandwalfestival

Logo Strandwalfestival
Dit jaar vindt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september a.s. de elfde editie van het jaarlijkse Strandwalfestival plaats.