Strandwalfestival 2019

Dit jaar vindt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september a.s. de elfde editie van het jaarlijkse Strandwalfestival plaats. Tijdens het Strandwalfestival kunnen bezoekers kennismaken met de vele activiteiten die tal van Rijswijkse organisaties te bieden hebben op het gebied van (internationale) cultuur, kunst, sport en maatschappelijke ondersteuning.

Datum

13-09-2019 tot 15-09-2019

Vrijdag 13 september

Dit jaar vindt op vrijdagavond de eerste editie plaats van jongerenfeest “Strandwal Helemaal FRESH”, met optredens van o.a. Famke Louise, Caza en Diaz & Bruno. De vrijdagavond staat in het teken van NIX18, en is helemaal alcoholvrij.

Zaterdag 14 september

De Van Vredenburchweg wordt zaterdagmiddag omgetoverd tot Strandwalboulevard waarop de Strandwalmarkt staat. Tijdens de Strandwalmarkt worden er door de gemeente tussen 12:00 en 16:00 uur diverse activiteiten georganiseerd in het ‘tijdelijk stadhuis’. Het ‘tijdelijk stadhuis’ is te vinden op het festivalterrein in het Rijswijkse Bos:

Knutselactiviteiten

Laat uw creativiteit de vrije loop en doe mee met een workshop schilderen op canvas (om 13:00, 14:00 en 15:00 uur, vol=vol) of knutsel een ‘Groeten vanaf het Strandwalfestival’-ansichtkaart.

Bike battle

Ga (sportief) de strijd met elkaar aan in een virtuele fietswedstrijd en leg zo snel mogelijk een afstand van 400 meter af.

Diverse spelletjes

Gedurende de dag kunnen er diverse spelletjes worden gespeeld.

Kunstroute Rijswijk(Buiten)

Maak kennis met Sion, de nieuwste wijk van Rijswijk. Deelgebied Sion kent een rijke geschiedenis die mede terugkomt in de wijk zoals die nu is. Audiotour ‘Novo Sion’ verteld aan de hand van kunstwerken, die te vinden zijn in de wijk, verhalen over de rijke geschiedenis van de wijk. De tour is bij uitstek geschikt om op interactieve wijze meer te weten te komen over de nieuwste wijk van Rijswijk. Wij vertellen bezoekers graag meer over de app en de laatste ontwikkelingen in RijswijkBuiten.

Maak kennis met de gebiedsregisseurs

Zij zijn in uw wijk het gemeentelijk aanspreekpunt waarbij u terecht kunt voor vragen, ideeën, wensen of overige zaken die de leefbaarheid in uw wijk kunnen verbeteren. De gebiedsregisseurs willen graag weten wat er leeft in uw wijk.

Win een lunch met de burgemeester

Gooi drie keer een balletje in de juiste beker, en win een lunch met de burgemeester. Iedereen die 3 maal raak gooit, maakt kans! Aan het einde van de dag wordt er één winnaar geloot. De winnaar ontvangt hiervan bericht.

Op zaterdagavond vindt de lampionnenoptocht plaats en is het traditioneel groot feest in het Rijswijkse bos, met spetterende optredens van o.a. Maan, Shirma Rouse en Xander de Buisonjé.

Zondag 15 september

Op zondag vindt het Fris & Fruitig sportfestival plaats in het Rijswijkse bos. Bovendien kan een bezoek worden gebracht aan de familiedag rondom kinderboerderij Het Akkertje. Ook kan men genieten van muziek, een hapje en een drankje bij Te Werve Buiten.

Het volledige programma en de aanvangstijden van het Strandwalfestival zijn te vinden op www.strandwalfestival.nl/programma.

Logo Strandwalfestival

Datum: vrijdag 13 tot en met zondag 15 september 2019
Plaats: Van Vredenburchweg, Rijswijk
Toegang:  gratis
Meer informatie: www.strandwalfestival.nl