Beleidsmedewerker Jeugd en Onderwijs

Over de vacature

Sluitingsdatum
9 augustus 2024
Uren per week
32-36

“Jij bent geïnteresseerd in wat jongeren beweegt en gaat meewerken aan een omgeving waarin jeugdigen kunnen opgroeien tot zelfstandige burgers”

 

Wat ga je doen?

 

 • Je ontwikkelt beleid op het gebied van Jeugd en Onderwijs, in ieder geval voor de onderwerpen Kinderopvang, Taalbeleid en Jeugdparticipatie;
 • Je volgt de ontwikkelingen op het vakgebied en in de maatschappelijke omgeving;
 • Je creëert draagvlak voor beleid en beleidsdoelstellingen bij externe en interne stakeholders;
 • Je ontwikkelt bijbehorende beleids- en beheersinstrumenten voor de implementatie en uitvoering van beleid en bijbehorende subsidieverstrekkingen;
 • Je volgt, analyseer en evalueert de uitvoering en de effecten van je beleid doet waar nodig verbetervoorstellen, ook voor beleidsterreinen die nauw verbonden zijn;
 • Je zorgt voor voortgangsrapportages over de ontwikkeling en uitvoering van beleid, plannen, projecten en programma´s;
 • Je adviseert het bestuur en het management;
 • Je ontwikkelt en onderhoudt een relatienetwerk en bevordert de samenwerking met interne en externe partners.

 

Wie ben jij?

Je kunt je werk als Beleidsmedewerker Jeugd en Onderwijs goed én met plezier doen als je voldoet aan dit profiel:

➡️         Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding; 

➡️         Je hebt affiniteit met Jeugd- en Onderwijsbeleid;

➡️         Je hebt relevante werkervaring in een gemeentelijke organisatie of de directe omgeving daarvan.

 

Ons aanbod

✅       Ontwikkelmogelijkheden binnen een gemeente met ambitie

✅       Mogelijkheden voor flexibele werktijden en thuiswerken

✅       Een warme informele werksfeer

 

Met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:

 • Een uitdagende functie voor 32 uur per week.
 • Bruto maandsalaris van maximaal €5.247,00 (afhankelijk van werkervaring en opleiding) op basis van 36 uur per week; dit komt overeen met functieschaal 10. 
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • De mogelijkheid om wekelijks extra uren te werken die je kunt inruilen voor extra verlof.
 • Naast je salaris ook een vitaliteitsbudget en een individueel keuzebudget voor verschillende doelen naar jouw keuze, zoals extra inkomen, extra verlofuren, fiscalisering van de reiskosten of een fiets.
 • Een iPhone en een laptop in bruikleen, werkgerelateerd te gebruiken.  

Jouw team

Wij werken met ongeveer 700 medewerkers verdeeld over 35 teams in 5 domeinen voor Rijswijk. Jij komt te werken in team Jeugd, Onderwijs en Sport. 

 

Gemeente Rijswijk

Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente die sterk groeit en grootstedelijke uitdagingen heeft, in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen 60.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. Onze missie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

Binnen de gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en stimuleren we een inclusieve (werk)cultuur. Je krijgt een introductieprogramma, een rondleiding door Rijswijk én een warm welkom van jouw nieuwe collega’s. Zo voel je je snel thuis in Rijswijk! Meer weten over wat Rijswijk te bieden heeft? Kijk op www.WerkenvoorRijswijk.nl.

De komende jaren groeit onze stad verder door. Dit stimuleert de verdere ontwikkeling van onze organisatie, voor onze huidige en toekomstige collega’s. Jouw ideeën en kennis kunnen we goed gebruiken. Groei jij met ons mee?

 

Wil jij aan de slag voor Rijswijk?

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan bovenstaand profiel? Ben jij de collega die we zoeken? Solliciteer dan zo snel mogelijk via de sollicitatiebutton! De sluitingsdatum is in principe 9 augustus, maar hebben we echter eerder een geschikte kandidaat gevonden dan sluit de reactietermijn eerder. Hebben we nog geen geschikte kandidaat, dan loopt de reactietermijn nog langer door.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de sollicitatieprocedure kun je bellen naar teammanager John Weijgertse, telefoonnummer 14 070.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.