Nieuws

Biesieklette Rijswijk doorslaand succes

Bikey
Het aantal mensen dat hun fiets stalt bij een van de twee vestigingen van Biesieklette is met 240-300% toegenomen. De gemeente Rijswijk maakte het stallen van fietsen in december 2015 gratis.

Nieuwe bomen Huis te Hoornkade

Samen met omwonenden plaatsten wethouders Marloes Borsboom en Ronald van der Meij twee sierappels aan de Huis te Hoornkade (foto Erwin Dijkgraaf)
Samen met omwonenden hebben de wethouders Marloes Borsboom en Ronald van der Meij tijdens de landelijke Boomplantdag op 22 maart twee sierappels aan de Huis te Hoornkade geplaatst.

Generaal Spoorlaan opnieuw ingericht

Generaal Spoorlaan
Het plan om de Generaal Spoorlaan opnieuw in te richten is vastgesteld. In het plan zijn de suggesties en opmerkingen van bewoners meegenomen.

Afsluiting kruispunt Haagweg-Acacialaan

De nieuwe tram
Het kruispunt van de Haagweg met de Acacialaan is vanaf vrijdag 24 maart 20.00 uur tot zaterdagavond 25 maart 20.00 uur voor al het verkeer afgesloten.

1100 aanmeldingen voor Week van Nederland Schoon

Nederland Schoon
Nog nooit heeft de Rijswijkse Week van Nederland Schoon zoveel aanmeldingen binnen gekregen als dit jaar! Het programma bestaat uit 16 acties met circa 1100 deelnemers. Dit is wederom een record!

Voorlopige verkiezingsuitslag Rijswijk

Stembureau
De voorlopige verkiezingsuitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in Rijswijk is bekend. Meeste stemmen in Rijswijk gingen naar de VVD. PVV is de tweede partij en wordt gevolgd door D66.

Laatste week voor groepsaankoop zonnepanelen

Er hebben zich al ruim 3400 mensen ingeschreven voor de groepsaankoop zonnepanelen ‘SamenZonneEnergie’, een initiatief van een aantal Zuid-Hollandse gemeenten.

Zicht op lokale lasten

Lokale Lastenmeter Rijswijk still video
Wat betaalt u aan vaste lasten voor een huis of hond? Op de website Lokale Lastenmeter staan alle vaste lasten overzichtelijk bij elkaar. De website is nu beschikbaar voor de gemeente Rijswijk.

Minder stenen, meer groen

Nat in de stad
Op zaterdag 18 maart gaan actieve Rijswijkers groene oplossingen bedenken tegen de groeiende wateroverlast.

Nieuwe gemeentegids 2017 uit

Gemeentegids teaser
Voor wie zijn weg wil vinden in Rijswijk, biedt de nieuwe gemeentegids uitkomst. Of het nu gaat om voorzieningen, instanties, organisaties, adressen, praktische informatie, het staat er allemaal in.

Meer levendigheid rond In de Bogaard

Gebiedsvisie In de Bogaard
Het gebied rond winkelcentrum In de Bogaard moet in 2030 zijn getransformeerd tot een levendig woon-, winkel- en verblijfsgebied met onderscheidende groene kwaliteiten.

IkPas Rijswijk 2017 van start

De IkPas ambassadeurs 2017
Een maand geen alcohol drinken. Met deze belofte ging 24 februari IkPas Rijswijk van start. Samen met de Rijswijkse ambassadeurs luidde wethouder Björn Lugthart de actie in die 1 maart begint.

Rijswijks armoedepact stap dichterbij

In gesprek tijdens de bijeenkomst Armoede en Schulden
Hoe zorg je er samen voor dat armoede afneemt? Deze vraag stond op 23 februari centraal tijdens de bijeenkomst Aanpak armoede. Het streven is om in april een Rijswijks armoedepact af te sluiten.

Meer ruimte voor terrassen Bogaardplein

Impressie toekomstige terrassen Bogaardplein
Goed nieuws voor de (horeca-)ondernemers aan het Bogaardplein: het college van B&W heeft op 21 februari vastgesteld hoe de terrassen eruit komen te zien.

Rijswijk investeert in groen

Jongen in het groen
Rijswijk wordt groener. Samen met de stad investeert de gemeente de komende jaren in een groen en veelzijdig Rijswijk. Op diverse plekken krijgt de kwaliteit van het groen een zichtbare impuls.