Nieuws

Werkzaamheden Frans Halskade

Frans Halskade
Op maandag 1 mei starten de gemeente, Stedin en Dunea met de eerste werkzaamheden voor de herinrichting van de Frans Halskade. Dit heeft onder andere gevolgen voor de bereikbaarheid.

Lintjesregen 2017

Lintjesregen 2017 (Foto Erwin Dijkgraaf)
Vijf inwoners van Rijswijk hebben op 26 april uit handen van burgemeester Michel Bezuijen een koninklijke onderscheiding gekregen. Allen werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Eigen bijdrage Wmo afgeschaft bij lage inkomens

Rijswijkse inwoners met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum hoeven geen eigen bijdrage meer te betalen voor ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Recyclen voor het goede doel

Wecycle
Heeft u oude apparaten over? Bijvoorbeeld na de vlooienmarkt op Koningsdag? Lever ze in voor het goede doel!

Koningsdag in Rijswijk, stadhuis gesloten

Kinderen op Koningsdag
In veel Rijswijkse wijken wordt Koningsdag (27 april) uitgebreid gevierd. Op Koningsdag en vrijdag 28 april is het stadhuis gesloten. De avondopenstelling is verplaatst naar 26 april.

Ouders en jongeren positief over jeugdhulp

Onderzoeksrapport Jeugdhulp
Jongeren en ouders zijn over het algemeen positief over de jeugdhulp die ze krijgen. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in 10 Haaglanden-gemeenten.

Wilhelminapark wordt 'groen stadspark'

Landschapsplan Wilhelminapark
Het Wilhelminapark wordt een echt stadspark met verbeterd groen, meer ruimte om te sporten en spelen en goede verbindingen met de wijken eromheen.

Start bouw Parkrijk in RijswijkBuiten

Wethouder Ronald van der Meij geeft met het boren van een bron het officiële startsein voor Parkrijk
Wethouder Ronald van der Meij heeft het startsein gegeven voor de eerste fase van de nieuwbouwwijk Parkrijk in RijswijkBuiten door een bron te boren.

Eerste Vlinderidylle in Rijswijk

Inzaaien Groenstrook Nassaukade
Bewoners van de wijk Leeuwendaal zaaiden op zaterdag 22 april langs de Nassaukade een proefstrook in met vlinder- en bijenbloemen. Dit gebeurde tijdens de landelijke zaaidag voor vlinders en bijen.

Schapen weer in Rijswijk

Schapen
De laatste 3 weken van april kunt u een herder met een kudde schapen tegenkomen in Rijswijk. De schaapskudde wordt ingezet om de berenklauw te bestrijden.

Einde actie IkPas 2017

De Rijswijkse ambassadeurs sloten IkPas Rijswijk 2017 af (foto Erwin Dijkgraaf)
Een maand zonder alcohol zit er op. Op 10 april is de IkPas campagne feestelijk afgesloten.

Feestelijke oplevering flat Mgr. Bekkerslaan

Kunstwerk Bekkerslaan
Rijswijk Wonen heeft dinsdag 11 april samen met bewoners en de wethouders Van der Meij en Lugthart de feestelijke oplevering gevierd van de opgeknapte flat Rijnerwatering aan de Mgr. Bekkerslaan.

Handtekening onder (sommige) brieven verdwijnt

Handtekening Disclaimer
Vanaf april 2017 staat niet meer onder alle brieven van de gemeente een handtekening. Onder sommige brieven die u ontvangt, staat in plaats van een ondertekening een disclaimer.

Inrichtingsplan Frans Halskade definitief

Frans Halskade
Het college van B&W heeft het inrichtingsplan voor de Frans Halskade definitief vastgesteld. Dit plan is tot stand gekomen na een intensief participatietraject met direct omwonenden.

Stralend weer, stralend schone straten

Rijswijk Schoon
Van 20 tot en met 25 maart hebben een kleine 900 deelnemers de handen uit de mouwen gestoken om zwerfafval uit het straatbeeld te laten verdwijnen.