Nieuws

Subsidie Koningsdag en Buitenspeeldag

Kinderen op Koningsdag
Wilt u dit jaar op Koningsdag of de Buitenspeeldag iets organiseren? De gemeente geeft ook in 2017 weer subsidie voor het organiseren van activiteiten tijdens deze feestelijke evenementen.

Inbo ontwerpt Brede school Rembrandtkwartier

Plattegrond Brede School Rembrandkwartier 2
Architectenbureau Inbo gaat het nieuwe schoolgebouw van de Brede school Rembrandtkwartier ontwerpen. Dat is de uitkomst van het aanbestedingstraject waarvoor 24 partijen zich hadden ingeschreven.

Doe mee aan de Week van Nederland Schoon

Nederland Schoon
Iedereen kan bijdragen aan een schone leefomgeving! Doe dus mee aan de de vijftiende editie van de Rijswijkse Week van Nederland Schoon van maandag 20 t/m zaterdag 25 maart 2017.

Erespeld voor Ruud Kuper

Wethouder Marloes Borsboom en loco-burgemeester René van Hemert met Ruud Kuper (Foto Omroep Rijswijk)
Bij zijn afscheid als directeur van de Rijswijkse Schouwburg ontving Ruud Kuper op woensdag 15 februari de Rijswijkse Erespeld.

Nieuwe sporthal op Elsenlaanlocatie

Verhuur sportlocaties
Het college van B&W van de gemeente Rijswijk heeft zijn voorkeur uitgesproken voor de Elsenlaanlocatie als geschikte bouwlocatie voor een multifunctioneel sportcomplex.

Kapsalon Saoed geeft goede voorbeeld

College op bezoek in kapsalon Saoed
Steeds meer bedrijven in regio Haaglanden bieden mensen met arbeidsbeperking kans. Kapsalon Saoed in Rijswijk is zo’n voorbeeld en werd op 14 februari daarom door het college in het zonnetje gezet.

Bronzen medaille voor redder drenkeling

Burgemeester Michel Bezuijen en Chico Riko
Chico Riko heeft de bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen gekregen. Hij ontving deze op donderdag 9 februari uit handen van Burgemeester Michel Bezuijen.

Nederlands verplicht voor uitkering

Woordenboek Nederlands
Het is belangrijk dat iedereen in Rijswijk zich kan redden in het dagelijks leven en kan werken. Daarom is Nederlands verplicht voor iedereen die een bijstandsuitkering heeft of aanvraagt.

Burgernet wérkt!

burgernet
Burgernet is een landelijk systeem, dat werkt dankzij lokale kracht. Hoe meer inwoners meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans dat een vermist of een verdacht persoon snel wordt opgespoord.

Feestelijke start Brede school Petrusschool

Wethouder Nicole Dierdorp en Petrusschool directeur Edward den Heeten gaan de sportieve uitdaging aan tijdens de Happy Fit activiteit Happy Combat
Met een groot feest hebben kinderen, ouders/opvoeders en leerkrachten op vrijdag 3 februari gevierd dat de Petrusschool en de Kinderjungle zijn samengegaan in een Brede school.

Geef je om schoon? Leen de afvalgrijper!

Opa met kleinzoon maken Rijswijk schoon
Tijdens de jaarlijkse ‘Week van Nederland Schoon’ is er extra aandacht voor het opschonen van de buitenruimte. Maar u kunt Rijswijk het hele jaar door helpen schoon te houden!

Sportprijzen 2016 uitgereikt

Winnaars sportprijzen 2016
De Publiekssportprijzen gingen naar Uitimate Frisbee speelster Gabriela Milward Vazquez en het B-1 jongens volleybalteam van Inter Rijswijk.

Parkeerspreekuur wijkwethouders Rijswijk

Plaatsen parkeerborden en automaten
Het blijkt dat er onder inwoners en ondernemers vragen leven over de invoering van het nieuwe parkeersysteem. In de sociale media circuleren bovendien berichten die niet kloppen.