Gratis schetsontwerp van uw tuin!

Wil je jouw tuin veranderen? Maak de tuin dan gelijk klimaat-proof! Bij Groenrijk t Haantje in Rijswijk maakt een ecologisch hovenier op 20 april tussen 11.00 en 15.00 uur een schetsontwerp voor jouw tuin. Mooi, groen en klimaatbestendig!

Datum

20-04-2019

Je moet je hiervoor per mail aanmelden: info@klimaatkrachtig.nl o.v.v. tuinontwerp. Vol = vol! Neem je maatregelen om jouw tuin of leefomgeving klimaatbestendig te maken, dan kan het Hoogheemraadschap van Delfland bijdragen in de kosten: https://klimaatkrachtig.nl/subsidie.  

Deze actie is een initiatief van het Hoogheemraadschap van Delfland, Groenrijk ’t Haantje, Operatie Steenbreek Rijswijk en Platform Groen in Rijswijk.

Het klimaat verandert, wij dus ook!

Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool in plaats van het vast te houden voor droge tijden. Een gemiste kans!

Iedereen kan en moet bijdragen

Het Hoogheemraadschap van Delfland wil de regio Delfland graag klimaatbestendig maken, maar heeft hierbij de hulp van de 1,2 miljoen inwoners en bedrijven nodig. Iedereen kan zelf iets doen om overtollig regenwater na een zware regenbui op te vangen. Zo kun je tuintegels vervangen door groen, een groen dak op je huis of schuur aanbrengen of je regenpijp doorzagen en het water in een regenton opvangen. Ook waterdoorlatende tegels of grind in de tuin, een wadi, infiltratiekratten onder het terras of een groene heg in plaats van een schutting dragen bij aan minder wateroverlast. Het water kan bovendien gebruikt worden tijdens droge periodes. Van kleine tot grote initiatieven: iedereen kan en moet bijdragen. Want regenwater valt overal.