Samen sterk bij scheiding

Met gerichte gratis workshops en trainingen wil het CJG aandacht geven aan Rijswijkse kinderen die met scheiding te maken hebben, hun ouders, maar ook professionals die met kinderen werken.

Datum

26-09-2017

Workshop voor ouders

Op 26 september is er ’s avonds een Face 2 face workshop Villa Pinedo voor gescheiden ouders in wijkcentrum Stervoorde. Tijdens deze gratis workshop leren ouders te kijken door de ogen van hun eigen kind(eren). Ervaringsdeskundige jongeren van Villa Pinedo vertellen over hun persoonlijke ervaringen met de scheiding van hun ouders en geven advies naar aanleiding van (anonieme) vragen van ouders.

Volledig aanbod en aanmelden

Het volledige aanbod van trainingen staat op www.cjgrijswijk.nl in de rubriek Opvoeden / Samen sterk bij scheiding. Wie meer weer weten kan van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur ook contact opnemen met CJG Rijswijk, telefoon (085) 273 41 50 of langs komen aan de P. van Vlietlaan 10.

Direct aanmelden kan via info@samensterkbijscheiding.nl

Dag van de Scheiding

De Dag van de Scheiding, jaarlijks de 2e vrijdag in september, is de aftrap van een nieuw programma van Samen sterk bij scheiding. Met gerichte workshops en trainingen is er aandacht voor Rijswijkse kinderen die met scheiding te maken hebben, hun ouders, maar ook professionals die met kinderen werken. 

Eén op de drie huwelijken en 60% van de samenwoonrelaties strandt (bron CBS). Tijdens de Dag van de Scheiding wordt de aandacht gevestigd op het belang van deskundige begeleiding om het proces rondom echtscheidingen te verbeteren. Het CJG Rijswijk en andere bij Samen sterk bij scheiding betrokken partijen bieden hiervoor een uitgebreid gratis trainingsprogramma aan met een aantal nieuwe trainingen. 

Alle workshops en trainingen hebben hetzelfde doel: kinderen moeten niet de dupe worden van een scheiding. Zij moeten deze gebeurtenis niet als last meedragen in hun verdere leven. Als ouders kun je hiervoor zorgen.