Opfriscursus autorijden

De Opfriscursus is een ochtend of middag op woensdag 1 november voor iedereen vanaf 50 jaar, georganiseerd door uw Gemeente en Veilig Verkeer Nederland. Train uw rijvaardigheid en fris uw theoriekennis op tijdens een leerzaam ‘dagje uit’.

Datum

01-11-2017

Waarom?

Geroutineerd en met een eigen rijstijl neemt u nu al jaren deel aan het verkeer. Verkeer dat drukker en ingewikkelder is dan toen u uw rijbewijs haalde. Verkeer waarin u scherp moet opletten en snel moet reageren. Bovendien zijn er verkeersregels veranderd of zelfs bijgekomen. Het is daarom wijs af en toe uw rijvaardigheid en theoriekennis tegen het licht te houden.

Programma

Rit met de instructeur

Een ervaren rij-instructeur rijdt met u mee in uw eigen auto en bespreekt met u de rit na afloop. U krijgt hierbij vele adviezen ZONDER gevolgen voor uw rijbewijs.

Verhelderende tests

Ook gaat u uw waarnemingsvermogen en reactiesnelheid testen. Vervolgens krijgt u een gehoor- en ogentest.

Geanimeerde discussie

Theorie! Ook een gewaardeerd programmaonderdeel is de sessie met een voorlichter van politie Haaglanden, die de nieuwste verkeersregels met u bespreekt.

Informatie

  • Locatie: De Opfriscursus wordt gehouden vanuit De Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10 in Rijswijk 
  • Tijdstip: Woensdag 1 november 2017. Keuze tussen ochtend of middag: aanvang 10.00 of 14.00 uur.
  • Duur:  3 uur.
  • Kosten: De eigen bijdrage is € 15,00 euro. Dit bedrag betaalt u ter plekke.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij: vvndenhaag@kpnmail.nl of een briefje naar VVN Haaglanden, Papegaailaan 7, 2566 XP Den Haag o.v.v. uw naam, adres, pc en plaats, telefoonnummer én keuze voor ochtend of middag. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.