Aanvragen kiezerspas om in andere gemeente te stemmen

Wilt u voor de Provinciale Staten in een andere gemeente in Zuid-Holland stemmen? Of stemmen voor het waterschap in een andere gemeente die valt onder het Hoogheemraadschap van Delfland? Dan kunt u bij de gemeente Rijswijk een kiezerspas aanvragen om in een andere gemeente te stemmen. In dat geval wordt uw stempas omgezet in een kiezerspas. Een kiezerspas kunt u op twee manieren aanvragen:

1. Via een schriftelijke aanvraag

  • U vult een aanvraagformulier voor een kiezerspas in. Dit formulier kunt u:
     
    • Downloaden: Provinciale Staten en Waterschap Delfland. U kunt het formulier dan direct invullen.
    • aanvragen door te bellen naar het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk via telefoonnummer 14 070. U ontvangt het formulier vervolgens thuis per post.
  • Stuur het ingevulde formulier terug naar de gemeente. Dit kan door een kopie van het formulier te e-mailen naar verkiezingen@rijswijk.nl of het formulier per post op te sturen naar Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk t.a.v. KCC/Verkiezingen. Voeg bij beide aanvragen een kopie van uw legitimatiebewijs toe.
  • Zorg dat de gemeente het formulier uiterlijk vrijdag 10 maart 2023 17.00 uur heeft ontvangen.
  • Zorg dat de gemeente uw aanvraag uiterlijk vrijdag 10 maart 2023 heeft ontvangen.

2. Door langs te komen bij de publieksbalie

Dit kan tussen woensdag 1 maart en met dinsdag 14 maart 2023 17.00 uur. U komt langs binnen de normale openingstijden, zie www.rijswijk.nl/contact.  U kunt met of zonder afspraak langskomen. Als u een afspraak wilt maken, doet u dit via www.rijswijk.nl/afspraak of door te bellen met het Klant Contact Center van de gemeente Rijswijk via telefoonnummer 14 070.

Bent u uw kiezerspas verloren?

Een eenmaal uitgegeven kiezerspas kan na verlies helaas niet vervangen worden.

Toch iemand anders voor u laten stemmen?

Als u een kiezerspas heeft aangevraagd en u kunt toch niet zelf stemmen, kunt alsnog iemand anders vragen om voor u te stemmen. Meer informatie hierover leest u op iemand anders voor u laten stemmen’